След няколко дни в неизвестност пловдивчанинът Атанас Терзиев е открит в района на хижа Здравец и Бяла Черква. Той е силно изтощен, но е добре, разказват близките му. Причината за изчезването му е, че мъжът е претърпял инцидент по време на планинския преход в Родопите - има удар в главата и частична загуба на памет. Припомняме, че 47-годишният мъж изчезна на 18 май, след като тръгнал сам на поход от къщата на родителите си в Перущица в посока Върховръх и Бряновщица.

Вчера Атанас сам е успял да се свърже със семейството си и така е бил открит. Оказва се, че мъжът е паднал и си е ударил главата, а след това е бил неопределено време в безсъзнание. Въпреки травмите, той се е свестил и е продължил да ходи, докато не стигнал района на разклона за Бяла черква, където намерил дърварска колиба. Дърварите приютили мъжа и му дали телефон, с който той успял да се свърже със сестра си. 

Все още няма никаква информация какво се е случило с Атанас, къде е претърпял инцидента и колко време се е лутал сам. Мъжът е с частична загуба на памет, загубил е и мобилните си телефони. Истински шанс е, че въпреки сериозното дезориентиране в следствие на падането и удара, той е успял да намери хора и да сигнализира на близките си. Те от своя страна веднага са отишли, взели са го и са го закарали в болница. 

"Хиляди благодарности на всички за огромната подкрепа. Много сме щастливи, че Наско е спасен. Той е много изтощен и уморен, но се надяваме да е добре", каза пред TrafficNews майка му. 

Към момента Атанас е настанен в болница, предстои да му бъде направен скенер на главата, за да уточни каква травма е получил. 

Екипът на TrafficNews благодари на всички, които станаха съпричастни по случая, предложиха помощ, информация или сигнализираха за местонахождението на Атанас. 

Пловдивчанин изчезна по време на поход в Родопите! Помогнете да го намеримПолиция и спасителни планински екипи обхождат периметъра между Перущица и Бойково