Недоволни жители на улица „Варшава” в Пловдив сигнализираха редакцията на TrafficNews, че по цялото продължение на улицата зад стадион „Христо Ботев”се изсичат стари 60-годишни дървета.  

Наш репортер видя на място, че улицата е затворена и сеч на дървета наистина има, но това се налага заради строежа на оградата на новия стадион.

Свързахме се с ОП „Градини и паркове” от където съобщиха, че ще бъдат премахнати 11 броя липа, намиращи се в непосредствена близост до стадиона. За целта има издадено разрешение от районния кмет и строителна дирекция на Община Пловдив, а общинското предприятие е само изпълнител.

Премахването е наложително заради изграждането на оградата на стадиона и е част от проекта за реконструкцията на спортното съоръжение.

Част от хората на място коментираха, че няма как да се изгради нещо ново и хубаво, без да се разруши старото. Те изразиха надежда, че покрай строежа на стадиона ще се облагороди целият район и се надяват да се изградят нови тротоари и паркове, защото в момента мястото прилича на джунгла.

Припомняме, че наскоро сеч на няколко дървета по булевард „Васил Априлов” отново раздвои пловдивчани. Това се случи след подадени жалби на живущите, че дърветата са стари, изгнили и опасни. Очевидци обаче твърдяха, че абсолютно здрави.

Сеч на дървета по бул. „Васил Априлов” раздвои пловдивчаниСпоред едни са били здрави, а според подадени жалби – стари, изгнили и опасни