Пожар избухна в пловдивския хотел „Дунав”. Огънят е тръгнал от стая на 7 етаж в сградата. Сигналът за инцидента е подаден около 15:00 часа.

Веднага към място са насочени 4 екипа на пловдивската пожарна. За по- малко от 30 минути след пристигането си, пожарникарите са потушили огъня.

Първите етажи на сградата се използват като социален център, а петият и шестият  етаж са обособени като старчески дом, където е имало настанени възрастни хора, някои от тях трудно подвижни. 

Огнеборците са извършили евакуация на обитателите на сградата, благодарение на което не се е стигнало до по- сериозни инциденти и обгазяване.

Два екипа на Спешна помощ също са били на мястото на произшествието. Оказана е помощ на служител от персонала, който е бил леко обгазен.

Старческият Дом Пловдив е част от верига старчески домове, като филиали има във Варна , Бургас, Габрово, Девня, Велико Търново, София. 

Четирима души загинаха при пожар в Дома за възрастни хора  край Варна на 11 юли. Обитателите на дома бяха обгазени, а седем от тях - приети в различни лечебни заведения.