Около 60 млн. лв. за капиталова програма е заложил в проектобюджета за 2022 г. в сектор „Строителство и инвестиции” ресорният зам.-кмет  Пламен Райчев.

„Аз винаги искам много, но колко ще одобри и гласува Общинският съвет, е друга тема.  Надявам се да защитя поне една трета от проектните си предложения”,  каза той по време на освещаването на обновения пл. „Кочо Честеменски”.

„Няма как да получи толкова средства”, включи се и кметът Здравко Димитров. И двамата обаче бяха лаконични и не искаха да разкрият кои са проектите в една трета, за която ще се опитат да убедят Общинския съвет да подкрепи.

Нещо повече – Зико демонстрира чувство за хумор и каза: „Ще реализираме първата една трета”.

Пламен Райчев коментира и друга актуална тема – пробива под Гарата и ремонта на ул. „Любен Каравелов”.

„Ремонтът на ул. „Любен Каравелов” ще започне, след като реализираме пробива под Централна гара. Там, както знаете, имаме преместване на големи колектори. Ако почнем да я ремонтираме сега, ще блокираме целия град. Представете си, че започне ремонтът под Централна гара на бул. „Христо Ботев” и затворим и „Любен Каравелов”, целият Кючюк Париж ще остане без връзка”, коментира Райчев. Той каза , че пред кино „Гео Милев” са предвидени локали и едва ли ще има извънредно натоварване на ул. „Любен Каравелов”.

„Знаем, че експлоатационното ѝ състояние не е добро. Тя е павирана в момента, но при ремонта може би ще я асфалтираме”, допълни Пламен Райчев.