Пловдивският бизнесмен Петър Манджуков е носител на званието Почетен гражданин на Сопот. Той ще бъде удостоен с него по време на празника на града.

Неотдавна Фондация „Петър Манджуков“ дари на община Сопот предпазни маски за еднократна и многократна употреба и други защитни средства и дезинфекционни препарати, необходими на болницата за справяне с извънредната ситуация и обявена пандемия от COVID-19. По инициатива на бизнесмена и с финансовата помощ на фондацията му Сопот поема по пътя на своето облагородяване и развитие. През есента предстои откриването на новоизграждащ се парк в кв. „Сарая“, който предлага зони за отдих, игра и спорт за жителите на града.

„Изключителните дарителски заслуги с непреходна стойност и значение за развитието на града и общината ми дадоха основание да предложа на Общинския съвет Петър Манджуков да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на гр. Сопот“. Той сам потърси контакт с общината и пожела да направи дарение за града, който е свързан с детството и младостта му. При първата ни среща останах поразен от живите спомени, които той пази за Сопот и за нашите съграждани, с които е общувал. Като истински рицар или благородник той е избрал своя семеен герб и девиз, който гласи „Достойнство, благородство и съзидание“. Човек, който помни своите корени, заслужава уважение и трябва да бъде пример за младите хора“, обясни кметът на Сопот Деян Дойнов.