Перущица въведе режим на водата. След материал на TrafficNews, в който разказвахме, че кварталът под Паметника е без вода вече от два дни, от общината и ВиК въведоха режим, така че макар и не за постоянно, водоподаване да имат всички домакинства в различни часови зони.

От 20 ч. до 6 ч. часа няма да има водоподаване в района на ниска зона в продължение на няколко дни. Режимът се въвежда за да бъдат пренасочени водни количества към проблемния квартал, зоната под паметника, която пък ще има вода вечерта и през нощта. 

Няма информация колко време ще продължи водния режим в града. 

От "ВиК" Пловдив съобщават, че има проблем с единия водоизточник, захранващ с питейна вода Перущица. В него няма достатъчно вода и поради тази причина водоподаването в някои части на града е нарушено.

От кметството припомнят, че във връзка с настъпването на летния сезон и издадена ЗАПОВЕД № 174/22.06.2023 г. се ЗАБРАНЯВА ползването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, моторни превозни средства и други.

Подробности за проблемите с безводието в Перущица, четете тук: 

Над 100 къщи в Перущица без вода от неделя! Потърпевшите: Как се живее в 40 градусови жеги?Авария, проблем с водоизточниците и нелегално поливане на градини и земеделски земи - сред причините за проблема