В тази поредица ще се разходим из парковете на Пловдив и ще проследим в какво състояние са те. Тази седмица ще посетим парк „Кронщад“. Той се намира на ул. „Славееви гори“, 4004 ж.к. Христо Ботев – Юг.

Тъй като паркът е предпочитана локация за хората с малки деца, през 2014 година там се построява детска площадка, както и фитнес на открито. Там има и специално отделена зона за домашни любимци, където стопаните  могат да ги пуснат да потичат на воля. Това е едно от четирите места в „Южен“, което дава възможност за свободно разхождане на питомците.

С това обаче се изчерпва всичко хубаво. Към днешна дата паркът е заринат с боклуци. Пейките са излющени, беседката е надраскана и пълна с фасове и семки. Кошчетата за отпадъци са препълнени, около пейките също е пълно с угарки, хартии, пликчета, обелки от храна, дори кашони. Чешмичката е счупена. Дори детските съоръжения не са пожалени от вандалите и са издраскани с графити.

Това, обаче очевидно се смущава посетителите. Или те просто нямат друг избор. Паркът е пълен с хора, децата си играят на атракционите, а родителите им си почиват на пейките. Локацията е предпочитано място за отдих и за по-възрастните жители на района.

TrafficNews призовава гражданите на Пловдив да пазят чистотата на красивия ни град, да изхвърлят отпадъците си само на обозначените за тази цел места и да не драскат със спрейове по пейки, сгради, улични лампи и т.н.

ГАЛЕРИЯ: