Палата №5 на Панаира поевтиня с над 2,3 милиона лева за 4 години. Обявен е нов търг в опит голямото здание да се продаде, като днес цената е 2 770 000 лева без ДДС. Припомняме, че от години насам палатата е в ръцете на ДСК, след като последните ѝ собственици в лицето дружеството на Иван и Киро Кирови не успяха да обслужат ипотечния си кредит. Когато за първи път бе пусната на търг през 2017, сградата в Пловдивския панаир бе обявена за около 5 милиона лева без ДДС. 

Желаещите да се сдобият с Палата №5 трябва да депозират 100 000 лева гаранция за участие в търга до 20 май. Стъпката за наддаване над първоначалната цена е 50 000 лева. Самият търг ще се проведе на 27 май, когато ще стане ясно дали емблематичното здание ще има нов собственик. 

Триетажната сграда е със застроена площ 1950 кв. м, и РЗП  4575 кв. м. Палатата е приватизирана през 1998 година от пловдивската фирма "Рестрой". В палата е централата на телевизия "Европа" , по онова време собственост на брата на президента Петър Стоянов - Емил Стоянов. Стоянов обаче е категоричен, че няма собственост в имота, а държи там само офиси под наем.

След това през 2006 година палата е продадена за около 2 милиона лева на бизнесмените Иван и Киро Киров, които направиха шоурум в нея чрез фирмата „Търговско-рекламен център по строителство“ ЕООД. В последствие дружеството стана собственост на "Киров" АД, което остана във владение на Кирови. Те обаче не успяха да погасят кредита за скъпата покупка и така през 2011 година палатата става собственост на ДСК.