Отварят дестки градини за децата на медицинските работници в Пловдив. ОКЩ ще поиска разрешение от министъра на здравеопазването да позволи отварянето на няколко групи в близост до големите болници, така че да е удобно за родителите. От днес отдел "Образование" отваря гореща линия и започва да събира данни на желаещите семейства. Родителите ще трябва да представят служебна бележка, че поне един от тях работи в болнично заведение на територията на града. Отделно бъде пусната анкета до всички болници. Броят на групите ще зависи от желаещите да се възползват.

"Целта е да облекчим медицинските работници във всички заведения и да им помогнем да си вършат работата. Вече има доброволци сред персонала на градините, солидарни с грижите които лекари, мед сестри и санитари полагат за болните в този труден момент", заяви зам.-кметът по образование Стефан Стоянов. 

Във връзка със Заповед № РД-01-677/25.11.2020 г. на министъра на здравеопазването относно въвеждане на нови временни противоепидемични мерки на територията на Република България считано от 23.30 часа на 27.11.2020 г. до 21.12.2020 г. и преустановяване на посещенията в детски градини Ви уведомяваме, че Община Пловдив има готовност да сформира групи в няколко общински детски градини за посещение от децата на медицински работници от болнични заведения на територията на Община Пловдив

Желаещите да използват тази възможност е необходимо да предоставят информация на директорите на болнични заведения или на имейл education@plovdiv.bg (тел.: 032/635-357) в отдел „Образование и бизнес развитие“ на Община Пловдив, която да съдържа имена на родителя, длъжност в болничното заведение, имена и възрастова група на детето, както и детска градина, която посещава в момента.