Пловдивският строителен предприемач Боян Савов попадна под ударите на закона. КП КОНПИ внесе иск в Окръжен съд – Пловдив, с който иска да отнеме на Савов 1 905 109 лв.

Стойността на иска ще бъде изпълнена чрез отнемане на 5 недвижими имота, чиято стойност влиза в общите близо 2 милиона лева.

Припомняме, че Савов е привлечен като обвиняем от прокуратурата за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления, извършени в Пловдив, София и в Бургас.

Припомняме още, че строителният бизнесмен бе арестуван в спецакция през 2018, в която бе заловен и друг пловдивски бизнесмен - Асен Ватралев, по-известен като Пожара. Заедно с Ватралев и още трима, Савов бе уличен за участие в престъпна група с цел избягване установяването и плащането на задължения по ДДС при търговия с мобилни телефони.

По време на операцията по неутрализиране на групата бяха претърсени 18 адреса. Органите намерили и над 150 000 лева, придобити от инкриминираната дейност, както и марихуана в неясни засега количества. Извършени са и инвентаризации на търговски обекти за установяване на наличностите в тях и облагането им с данък.

Обвиненията са за избягване плащането на данъци, подаване на декларации с невярно съдържание към данъчните власти и съставяне на неистински счетоводни документи.

Асен Пожара е задържан при акцията на Спецпрокуратурата в ПловдивТой бе един от задържаните при операция “Глас“ преди 9 години

Мега акция в Пловдив! Разбиха група за данъчни престъпления, петима са с обвинения СНИМКИТе са свързани с търговия с мобилни телефони