Предложението за удължаване на концесията с 6 години и 8 месеца на картинг писта „Лаута“ и Ескалибур бе отложено за следващата общинска сесия на местния парламент. Причината е, че Атанас Узунов от ГЕРБ поиска да се сложи клауза, според която концесията се прекратява, ако има необходимост и искане от УЕФА и ФИФА за изграждането на многоетажен паркинг за четвърта категория лиценз на стадион „Локомотив“.

Кметът Здравко Димитров и вицето му Пламен Райчев, както и повечето общински съветници бяха съгласни с предложението, но то бе отложено, за да може по-прецизно то да бъде гласувано и да не нарушава закона за концесията. Слави Георгиев обърна внимание, че ако предложението не бъде направено достатъчно добре, то при разваляне на концесията от страна на общината, тя ще дължи сериозни неустойки на концесионера. Така на следващата сесия ще се гласува удължаването на концесията с 6 години и 8 месеца, но ще има условие, че при нужда там ще бъде построен многоетажен паркинг към закон „Локомотив“.

Фирмата концесионер е „Делта карт” ООД, която сключва договор за концесия с Община Пловдив за 15 години през 2002 година. На следващата година договорът е преподписан и концесията е удължен от 15 на 20 години, като отношенията между общината и фирмата са до април 2022 година.

При въпросното преподписване са били завишени и критериите за инвестиция и годишното концесионното възнаграждение. Фирмата е трябвало да инвестира 1,1 млн. лева на 1,8 млн. лева, а съгласно същия договор концесионерът дължи концесионна такса от 7% от брутните приходи, но не по-малко от 28 000 лева на година.