Отложиха делото срещу Иванка Ройдова, осъдена за поръчковото убийство на семейството си.

Окръжните магистрати я осъдиха на 3 години условна присъда с 5 години изпитателен срок. 

Припомняме ви, че цяло Браниполе настръхна, когато миналата година Иванка бе обвинена, че е поръчала да затрият брат й, синът и дъщерята му, зетят и двете внучета. 

Тя бе арестувана на 23 март 2016 година, след като бяха разкрити ужасяващи детайли по готвено от нея покушение на цяло семейство заради наследство от четири и половина милиона долара.

Заседанието днес започна с искане от страна на прокуратурата за отлагане на делото, тъй като един от редовно призованите свидетели не се яви. Пламен Мирчев е бил уведомен, но днес така и не се яви и отнесе 500 лева глоба.  Участие в заседанието не взе и Евдокия Кемалова, адвокат на частните обвинители.

Не на такова мнение бе защитникът на Ройдова. Той настоя да се даде ход на делото и поиска повторен разпит на свидетелите ветеринарят Милко Димитров и Камжалов. Д-р Димитров отново ще разкаже за болестта на кучето на семейството и причината то да бъде евтанизирано.

Камжалов пък от своя страна трябва да хвърли яснота за взаимоотношенията между Иванка и роднините й. Адвокат Давчев поиска да бъде разпитан и зетя на Ройдова - Антон Вътов.

Тези искания предизвикаха смут сред представителите на частното обвинение. Според тях не е нужно отново разпит, тъй като свидетелите няма какво повече да кажат. „Ще оборват собствените си думи ли? По този начин те могат да манипулират свидетелите и те да сменят показанията си”,  възмути се адвокатката на ищците.

„Глупости! Това са глупости. Как може такова нещо”, опонира Давчев. За кратко двамата влязоха в словесен спор, но бяха прекъснати от апелативен съдия Иванова.

След кратко заседание съдът реши да насрочи нова дата за гледане на делото, на което трябва да се преразпитат д-р Димитров, Манжалов, Антон Вътов и Пламен Мирчев. 

Призован за разпит е и Степан Кара, чието име също бе намесено в сагата. Според разследващите той е бил посредникът между Иванка и убиецът, който бил агент под прикритие. 

През март месец Иванка Ройдова отново ще се изправи пред Темида.