Един от най- възрастните юристи в Пловдив , Здравко Киров е починал днес, съобщиха негови близки. Дългогодишен председател на Окръжен, а след това и на Апелативен съд, той си отиде месец преди да навърши 93 години. 
 
Здравко Киров е роден през 1928 година, в семейството на уважаван пловдивски адвокат. Той е възпитаник на някогашния френски колеж в Пловдив. В Софийския университет завършва право, после 25 години работи като юрисконсул. В Пловдивския арбитраж прекарва 12 години от живота си, където работи като зам.-председател и председател. След промените в България Народното събрание го избира за председател на Окръжния съд - Пловдив през 1991 г. През 1998 г. с възстановяването на апелативните съдилища в страната на Здравко Киров  оглавява Пловдивския апелативен съд до 1 май 2004 г., когато той се пенсионира. 
Със специален декрет от 14 юни 1996 г., подписан лично от президента на Франция  му е връчен Орденът на Почетния легион (учреден още от Наполеон в далечната 1804 г.) за огромните му заслуги по възстановяването на дейността на Алианс Франсез. 
 
Здравко Киров е бил арбитър на десетки знакови казуси в Пловдив. Един от тях е бил събарянето или видоизменянето на паметника на Альоша.
 
Опелото е е утре от 15 часа на Централни гробища. 
 
Екипът на TrafficNews изказва искрени съболезнования на семейството на Здравко Киров.