Още една жена успя да се отърве от акт, издаден за неспазване на епидемичните мерки в Пловдив. Тя е преминала едно от изградените през април КПП-та без позволение на органите на реда. Същата не е представила и декларация, както и друг документ, позволяващ навлизането й в града под тепетата.

Около 23:00 часа на 22 април на пропусквателния пункт на Скобелева майка спрял автомобил. Водачът и спътничката му заявили на органите на реда, че пътуват за Пазарджик и искат да минат през Пловдив. Те не представили декларация, нито лични карти. Униформените им обяснили, че не може да влязат в града и че трябва да се върнат. През околовръсното да се включат по магистрала Тракия и да се прибират в Пазарджик.

Въпреки указанията на полицаите, водачът подал газ и потеглил по Цариградско шосе. Малко по-надолу, вече в Пловдив, е бил спрян и двамата със спътничката му глобени с акт за нарушаване на епидемичните мерки. След седмица било изготвено и наказателното постановление.

Последното жената атакувала в Районен съд. В мотивите й тя изложила, че санкцията е незаконно. Действително глобата се оказва нелегитимна. По време на съставянето й, органите на реда са допуснали административни грешки, като не са посочили колата, времето и водача на превозното средство. Освен това според съда, от фактическата обстановка, описана в наказателното постановление, не е доказано нарушението на жената.

Не може да се приеме за доказано, дали действително униформените са дали гласни разпореждания на жената, че не може да премине КПП-то и да влезе в града.

Така дамата се отърва от 300 лева глоба. Това обаче не е всичко. Жената е осъдила МВР да й заплати разходите по делото, които се оказват еквивалентни със сумата на самата глоба – 300 лева.  

Припомняме, че фризьорка от Пловдив обори 300 лева глоба в съда, наложена й от РЗИ за липса на маска. Жената е била санкционирана в края на април. Тя е подстригвала клиентка в студиото, когато нахлули служителки на здравната служба под тепетата. Те забелязали, че фризьорката не е поставила маска на лицето си, покриваща носа и устата. Съставили акт на жената.

Съдът отмени глобата на фризьорка от Пловдив, спипана да работи без маскаИнспекторите объркали члена, по който са санкционирали жената