Изграждането на огромен парк от над 8 декара, който да обедини теренът под Гарнизонна фурна и близката зелена площ, ще е сред приоритетите на район „Западен” през 2022 година. Районният кмет Димитър Колев обясни, че в момента се прави идейният проект, а до края на годината ще има готово техническо задание, което да е готово за реализация.

“Освен теренът,върху който бе Гарнизонна фурна, ще се приобщи и близката зелена площ, която върви по протежението на Пещерско шосе. Идеята е да го направим един парк с детски кътове, алеи, места за отдих”, обясни Колев. Той каза, че предвиждат да направят две детски площадки – една за най-малките и друга по-големите, по подобие на тези в Розариума.

„Искаме максимално да социализираме мястото, като може да се направи и малко кафене, където да се предлагат напитки. Ще сложим и ограда откъм булеварда, за да са спокойни родителите. С приобщаването на двата терена, плюс паркът на „Копривките” и „Генерал Колев”, ще се образува зелен пояс в този квартал” , каза още Колев. 

Веднага, след като проектът бъде готов, кметът на „Западен” ще търси съдействие от Община Пловдив и Общинският съвет за сумата за изграждането му, за да може през 2022 година да бъде изграден.