Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив официално придобива помещения за ателиета. Това ще се случи на официална церемония в община Пловдив, като кметът на Пловдив Здравко Димитров ще даде документи на директора на гимназията Николай Томов, с които школото придобива за управление недвижим имот на ул. Филип Македонски“.

Предложението за отдаването на имота бе внесено от кмета на сесия на  Общински съвет, който го одобри единодушно и процедурата вече е финализирана.

Припомняме, че това е решение на един дългогодишен проблем, свързан със затрудненията, които гимназията изпитва с малкия брой помещения, с които разполага за провеждане на учебна и производствена практика.

Училището, което е единствено в България,  имаше спешна нужда от разширение и обособяване на допълнителна база с възможност за провеждане на пълноценни и безопасни практически занимания. Гимназията се гордее с множество  творчески постижения в реализирането на проекти в професионални творчески институти – театър, опера и кино. Огромна част от завършилите ученици са вече утвърдени творци в различни сфери на сценичните и визуални изкуства. Обучението е насочено към подготовката на изпълнителски кадри за драматичен театър, куклен театър, опера, кино и телевизия и е със засилена практическа насоченост.