Облаци, дъжд и слънце ще се редуват в Пловдив днес. Очакват ни слаби превалявания около обяд, но в късния следобед облачността ще се разкъса и ще ни зарадват есенни слънчеви лъчи.

Термометрите няма да покажат повече от  11-12 градуса.

Жълт код за опасен вятър е обявен днес за 6 области в страната, намиращи се в Северна България.

Днес по преминаването на бърз атмосферен фронт от запад ще се увеличи и средната, и високата облачност. На много места от запад на изток ще превали дъжд. Сутринта в равнините и низините в западната половина от страната отново ще се образува ниска облачност или мъгла, в планинските райони там ще бъде предимно ясно.

Минималните температури ще са от около нулата на места в западните райони до около 10° по Черноморието. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще се усили до умерен, в Източна България - временно силен и там през деня ще има краткотрайни разкъсвания на облачността. Силен ще бъде вятърът и в планините, а на места в Предбалкана има повишена вероятност да духа фьон.

 Максималните температури ще са от около 10° на места в западните райони, където и валежите ще са посъществени, до 17°-18° в отделни райони на Източна България.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде значително по-ниско от средното за месеца.