Няколко часа след съобщените нови мерки, които влизат в сила в Пловдивска област от понеделник, от Областна администрация Пловдив направиха корекция. Оказа се, че първоначално обявеното работно време за заведенията до 23 ч. ще бъде съкратено с час.

„Главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев не е уважил предложението на Областния оперативен щаб работното време на игрални зали, казина, заведения за хранене, развлечения и ресторантите към местата на настаняване, да бъде до 23 часа.

По тази причина крайният час за тези обекти остава до 22 – какъвто е в Националния план за справяне с пандемията”, съобщиха от Областна администрация.

Какви още мерки влизат в сила от 31 януари, четете тук:

Новите мерки в Пловдив: Заведенията до 23 часа с 50% капацитетТе влизат в сила от понеделник

Междувременно пловдивските ресторантьори обявиха, че са солидарни с колегите си от цялата страна. "Не приемаме наложените мерки и няма да ги спазваме. Взели сме решение и сме категорични. Няма да позволим, браншът, който изпълни всички условия, поставени от властите, да бъде мачкан и унижаван", заяви председателят на  Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Еньо Енев.

Шефът на БХРА за новите ограничения на заведенията: Няма да ги спазваме! Решено е!Според Еньо Енев, държавата се опитва да абдикира от ангажимента си да обезщетява затворените бизнеси