Нов случай на агресия от питбулите, убили кучето Макси в петък вечер. За това сигнализира пред GlasNews.bg пловдивчанката Виолета Стайкова.

“Аз също съм имала проблеми с въпросната жена. Кучетата й са нападали моето куче, но за щастие реагирах бързо и не се случи беля.

Трябва да се предприеме най-накрая нещо срещу безхаберието на тази жена”, казва Стайкова.

Днес собствениците на убития Макси ще подадат сигнал в Районна прокуратура-Пловдив, след като в събота подадоха сигнал в Първо районно. Към тяхната жалба ще се присъединят и други потърпевши от квартала.

Ана Семерджиева е собственикът на питбулите, убили домашното куче. Жената живее в район „Южен“, в който е станал инцидентът.
 
В петък вечерта тя ги разхождала на бул. „Македония“ в Пловдив на каишка, но без намордник. В един момент те се нахвърлят върху 5-килограмовото куче Макси, порода "мини немски шпиц", което в този момент Минко Минков извел на разходка.
 
Раните, които нанасят на кучето, са смъртоносни. Кучетата нахапват и самия Минко.
 
"Казах й, че те могат да разкъсат както малки кучета, така и деца, както и възрастни хора. Тя спокойно отговори: "Зная, затова ги разхождам на алеята след осем часа" и си тръгна“, разказа собственикът на убитото куче.

От профила в социалната мрежа на Ана Семерджиева личи, че тя ги извежда както през деня, така и вечерта. На повод ги водят дори деца. На моменти ги пуска без каишка, за да разкъсат гума.
 
След като публикувахме първата статия с информация за инцидента, самата Ана публикува пост в една от групите във фейсбук, в който коментира инцидента. В него признава, че е помислила кучето за котка. Самият собственик на Макси е чул думите „Котка, дръж“ и тогава кучето му е било нападнато от питбулите.