Неясна е съдбата на 44-те питбула от Арената на смъртта а в Кършияка, които от две години се отглеждат в пловдивския кучешки приют. Животните заемат близо 50 % от клетките в Зооветеринарния комплекс, като издръжката им е  от парите на пловдивските данъкоплатци.

Въпреки че бившият полицай Иван Иванов и синът му Константин бяха признати за виновни от Районния съд за кучешките боеве, които организираха в Пловдив, животните не могат да бъдат предадени.

Осъдиха експолицая за Арената на смъртта в Кършияка! Отнеха му и питбулите СНИМКИИван Иванов и синът му Константин Иванови получиха условни присъди заради кучешките боеве

Причината е, че се чака решение на следващата инстанция. Все още обаче няма насрочено дело в Окръжния съд.  

В решението на Районния съд е 44-те кучета да бъдат отнети от двамата, и да се предадат на оторизираните органи на БАБХ. Двамата ще трябва да платят и направените разходи по делото, които са в размер на 68 502 лева. Сумата е за отглеждането на кучетата от общинското предприятие в последните 2 години.

Припомняме, че 50 питбули бяха спасени при акция на Криминална полиция, при разкриването на арена за кучешки боеве на ул. "Георги Бенев" в Пловдив през 2016 година. В бивша фабрика за хотелско оборудване ченгетата се натъкнали на истинска ферма за кучета-бойци. 

Вижте още в линковете:

Още два от питбулите от Арената на смъртта починали в приютаБившият полицай и подсъдим Иван Иванов иска да си вземе кучетата