Умрели са още две от кучетата, конфискувани по делото срещу бащата и сина, обвинени за отглеждането и тренирането им за незаконните кучешки боеве, съобщи в Съдебната палата подсъдимият Иван Иванов. Така, по думите му, починалите животни стават общо осем, откакто са настанени в Зооветеринарния комплекс, съобщава БНР.

Над 40 от тях, главно от породата питбул, бяха отнети от базата в Северната индустриална зона, собственост на бизнесмена, където той ги е държал на специален режим и дресура за кучешки турнири срещу солидни залози, твърди прокуратурата. Като техен организатор се сочи синът Костадин Иванов. И двамата категорично отхвърлят обвиненията.

 Бащата Иван Иванов твърди, че за смъртта на животните са отговорни служителите в приюта, заради изключително лошите условия там. Същевременно, на предишно съдебно заседание, началника на Зооветеринарния комплекс Георги Божев изказа предположение, че кучетата са починали заради медикаментите, с които са третирани, но това не беше доказано. В поредния ден от процеса съдът разглежда показанията на свидетели и ще изслуша заключенията на ветеринарни експерти по тази тема. Ако бъдат признати за виновни, бащата и синът могат да получат до 5 години затвор и глоба от 1000 до 10 000 лева.