Емил Татеосян е собственикът на имота, в който днес стана срутване и пострада работник. Млад мъж пропадна 4 етажа и остана затрупан под строителни отпадъци при срутване на стара сграда на ул. "Любен Каравелов" 7 . С помощта на пожарникари пострадалият е изваден от развалините и е откаран с линейка в болница. По първоначални данни той е с черепно-мозъчна травма. 

Веднага след инцидента на място са изпратени екипи на полицията, РДНСК, представители на район "Централен" и Инспекцията по труда. "Собственикът на имота има надлежно разрешително за събаряне на сградата. Изискали сме той или негов представител да дойде на обекта с документите и да съдейства на органите", коментира за TrafficNews кметът на "Централен" Георги Стаменов. 

Емил Татеосян е от Русе,  наследник е на известната русенска фамилия на търговеца Саркис Куюмджиян. Син на Куюмджиян е световноизвестният писател, роден в Русе и направил шеметна кариера в Англия - Майкъл Арлен. Татеосян до скоро е в съвета на директорите на "Новикон" АД. Развива бизнес и като едноличен търговец през „ЕТ "АЛИС ТАТЕОСЯН-АСТЕДА - ЕМИЛ ТАТЕОСЯН". Регистриран е със седалище в Русе, а предмет на дейност на предприемача са най-разностранни дейности – от търговия и посредничество до производство и сделки с недвижими имоти.

Искането за събаряне на сградата е направено от името на физическо лице. 

Стара сграда рухна в центъра на Пловдив, вероятно има затрупан човекПолиция и линейки са на място