Проверки на НАП са се провели в редица търговско обекта в Пловдив и региона. Над 10 дружества са хванати с нарушения и са вписани в регистрите на приходната агенция.

В списъка на НАП са попаднали магазини, сергии, онлайн бутик, шивашко ателие, както и заведение.  Освен финансова глоба, спрямо тях може да бъде приложена санкция ”Принудително запечатване” в рамките на 30 дни.

Кафе-аператив Актив е станал обект на проверка през изминалия отчетен период. Данъчни са нахлули, а не след дълго са констатирали нарушения. Заведението, намиращо се на улица „Антим I”, може да бъде запечатано за 30 работни дни, ако управата не заплати наложената финансова санкция.

Дейността на магазин Одирн на улица „Йордан Гавазов” може да бъде преустановена в рамките на месец. Търговският обект е бил проверен от данъчни инспектори като по време на визитата си са открити нарушения. Магазинът е специализиран за стоки, внос от Турция.

В регистрите на Приходната агенция са още магазин за медицинско облекло на Пещерско шосе, гараж за шивашки услуги и ремонт на чанти, автомат на самообслужване автомат за храни и напитки на Брезовско шосе.

Сред фирмите в „черните” списъци е и онлайн магазин. Дружеството „ДХР ИНЖЕТНЕРИНГ ЕООД” е специализирано в сферата на роботиката и автоматизацията на металорежещата индустрия.

Магазин за хранителни стоки на улица „Преспа” в Столипиново също може да бъде затворен заради нарушаване на закона. Инспекторите са констатирали нарушения в обекта, чийто собственик е „ДГЛ ЕООД”.

През последните дни в етническия квартал се провежда мащабна акция на НАП, Икономическа полиция и Шесто районно. Операцията е във връзка с пресичане на продажба на дрехи и обувки имитиращи световноизвестни марки. 

Четири дни полиция и данъчни тарашат обекти в Столипиново, има задържаниМащабната операция продължава