Най-старото кафе в света може да дегустирате в Пловдив този уикенд.
 
Историята на Bontadi върви паралелно с тази на кафето. Италианското семейство Бонтади създава най-старата пекарна за кафе в Италия през 1790 година, а фамилията предава поколения наред бизнеса до днес от баща - на син Бонтади.
 
Още от времето, в което се купували сурови зърна и се изпичали  на домашното огнище в същия уред, в който бивал изпичан и ечемикът за кафе. В музея на марката могат да се видят тези първи инструменти за домашно печене на кафе. Уникални и безценни експонати, които свидетелстват за това, че еспресото, което днес пием ежедневно, е последната брънка на история, започнала преди много години.
 
Зърната на кафето се берат на ръка, като не се използва детски труд, а селекцията гарантира перфектното качество.
 
“Кафе Bontadi e любов, отдаденост и любопитство - кафе, произведено с майсторството на старата традиция“, казва вносителят на марката за България Ирина Дилкова.

Ако сте в Пловдив и искате да дегустирате най-старото кафе в света - BONTADI 1790 - посетете щанда на Christian of Roma на Италианския фестивал на прическата и красотата в палата 3 на Международния панаир до 30 октомври на обяд.

Още за качествата на кафето - вижте във видеото: 

 

 

 

Различните видове кафе Bontadi може да откриете и в техния онлайн магазин ТУК