Официално стартира работа по изграждането на локалните платна на пътя Пловдив-Асеновград, попадащ на територията на общините Родопи, Куклен и Асеновград. Началото на изпълнението на последната фаза от проекта за рехабилититране на пътя ще започне със символична първа копка, съобщи областният управител Дани Каназирева.

Локалите ще са от двете страни на пътя като приблизителната им дължина ще е около 10 км. Стойността на обекта е 18 милиона и 900 хиляди лева с ДДС. Изпълнител е фирма „ИСА 2000“. Срокът за изпълнение е една година.

„Това стана възможно след като приключиха процедурите по отчуждаване на засегнатите имоти, включително  водените съдебни дела, а правото на строеж бе учредено в полза на АПИ от трите общини с одобрението на общинските им съвети. Много бързо бе одобрен и подписан техническия проект, а в срок подписахме и строителното разрешение, припомни Каназирева.

Очаква се за събитието да дойдат заместник-министъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и изпълнителния директор на АПИ Георги Терзийски.

Скоро започват локалите на пътя Пловдив – Асеновград, новият лъч на Околовръстното също напредваСъкращават процедурата за Югоизточния обход с подробен акустичен проект