Наемателят на общинската земя в район „Западен”, която е предвидена за продажба, трябва да се изнесе в рамките на месец. Преди дни, кметът на районът Димитър Колев е провел разговори с бизнесмена, който държи хангарите, като двамата се разбрали той да се изнесе от мястото доброволно.  Това бе и причината най-големият търг в новата история на Пловдив да бъде отложен от 5 декември за следваща дата. След като тежестите отпаднат строителните компании могат да започнат да наддават за терена.

Началната цена на имота 21 дка е 20 960 000 млн. лева.  Припомняме, че имотите заключени между булевардите „Свобода” и „Копривщица”, са едно от последните места в района на бившия Парашутен полк в район „Западен”. В решението на Общинския съвет за продажбата на имота е записано парите да отидат целево за изграждането на „Модър-Царевец”.

Още през месец март миналата година, общинарите гласуваха промените, с които изчистиха пътя към продажбата на терените в ЖК „Отдих и култура”.   Във всеки от разделените парцели  ще може да се направи свободно жилищно застрояване до 18 метра височина. Плътността на застрояване  е 60 %, а  общото озеленяване минимум 40 %. Записано е, че трябва да се осигури 100 % паркиране в границите на УПИ-тата. Другият парцел се намира непосредствено до големия. Той е на площ от близо 5 дка, като върху него в момента има няколко постройки. Продажбата на двата парцела ще бъде заедно на организирания търг.

Отлагат търга за имота за 20 млн. лева в Пловдив заради наемател върху огромния теренРайонната администрация първо трябва да освободи парцела, преди да се насрочи нова дата

Официално: 20 декара край Братската могила отиват на търг, парите ще са за Модър-ЦаревецОбщинските съветници гласуваха търг за огромните терени в район „Западен”