Великолепен съвместен концерт сътвориха децата от „Арт Войс Център“, съставът на „Биг Бенд Пловдив“ и децата от Музикална школа  „Карловойс“ - гр. Карлово на сцената на парк „Рибница“ в район „Северен“.

„Пловдив СтоЛица на песента“ е фестивал от Културния календар, финансиран от Община Пловдив вече за четвърта година  по Компонент 1 – „Фестивали и значими събития“.

Инициатор и домакин на фестивала е Сдружение „Арт Войс Център“ - Вокална школа от  гр.  Пловдив с ръководител Румяна Иванова и педагози: Ева Палакова , Гергана Филева, Алис Толева, Анастасия Баткова, Пола Кутманова, Кристина Жечкова, с подкрепата на  „Биг Бенд Пловдив“ с диригент Николай Гешев.Идеята на събитието е да гостуват едни от най-успешните вокални школи от България, като им бъде предоставена професионална сцена.В предишните три издания Пловдив наистина се превръщаше в Столица на детската песен и приятелство, което е и главната цел на проекта.

„Щастлив съм, че в парк „Рибница“ се събраха толкова много млади таланти, които ще имат възможността да се изявят на голямата сцена.Пожелавам на всички певци нови успехи, приятни срещи с техни връстници и завоюване на престижни награди от музикални фестивали у нас и в чужбина“, каза на старта на мероприятието кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

Вокална група „Карловойс“ представи едни от най-популярните и обичани български песни- „Детство мое“, „Една българска роза“, „Моя страна, моя България“, „Дано, дано“, „Далечна песен“ и „Междучасие“.А солисти от Mузикална школа „Карловойс“ към Военен клуб-Карлово с ръководител Анита Илиева зарадваха публиката с чудесни изпълнения на световни хитове.

Децата от „Карловойс” са носители на множество награди от национални и международни конкурси.Преди броени дни групата спечели най-голямата награда-Купата на Кмета на Община Димитровград за най-ярко представяне на конкурса „Златен извор“. „Карловойс” се отличава и с новите си авторски песни и клипове към тях, както и с песни, влезли в учебниците по музика.

В края на събитието към гостите от Карлово се присъединиха и децата от „Арт Войс Център“, за да поставят един чудесен финал на концерта.Всички изпълнения бяха под блестящия музикален съпровод на „Биг Бенд Пловдив“.

Изтеглена бе и томбола с награди за децата от публиката.