Мигрант се е опитал да влезе нелегално в пловдивското летище, за да отлети незабелязано с някой от полетите. Планът му обаче не се осъществява толкова лесно, след като след бързи реакции бе спипан от граничната полиция на Летище Пловдив.

Това се е случило днес около 6:00 часа сутринта при рутинна проверка на цистерни с гориво. На летището е било установено, че отгоре на една от тях има човек. След като служителите подават сигнал до ГПУ- Гранично полицейско управление на летище Пловдив, полицаите извършват процедура по проверка на лицето, което се установява, че е бежанец. 

Цистерните пристигат от Бургас и зареждат летище Пловдив. Имало някакво спиране по пътя, но нямаме информация точно къде, не се изключва вариант и там да се е прекачил въпросният мигрант. Това е единственото, което знаем от наша страна, нямаме друга информация. ГПУ са поели случая, като въпросното лице е под техен контрол.” Това разказа до медията ни Христо Динев- специалист сигурност към летище София

Шофьорите на цистерните също са били разпитани и са дали показания, но за сега няма данни те да са замесени. Още няма информация свързана с народността на мигранта и от къде се е качил на цистерната.