Пловдивски полицай е наказан с дисциплинарна санкция „мъмрене” след конпроментиране на видео записи. Униформеният е  гасил системно патрулката, която е управлявал, и така е нарушил системата за видеоконтрол в автомобила.

На 11 ноември 2020 година, полицейският служител е бил на длъжност младши автоконтрольор  I степен в група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали“ /“КПДПА“/на сектор „Пътна полиция“ към отдел „Охранителна полиция”. Той е бил разпределен да следи за спазване на закона за движение по пътищата в Пловдив.

В часовете около 9:00 часа, униформеният бил в патрулката, когато на таблото на колата е светнала лампа за чек на мотора. За да изтрие грешката, униформеният е загасил колата, а след това е дал контакт на колата.

Това действие обаче е създало проблем на системата за видео контрол. Записите са прекъснали и се конпроментирала техниката.

Заради това младши автоконтрольорът бил повикан в дирекцията на полицията, за да даде обяснения, а след това дисциплинарно наказан с „Мъмрене”.

Санкцията си обаче полицаят отнесъл до компетенцията на Административен съд. След заседание обаче, магистратите са излезли със становище, че наказанието на униформения е незаконосъобразно. С тяхно решение то е отменено, а МВР осъдено да плати 410 лева разходи по делото.

В мотивите си Административен съд е посочил, че младши автоконтрольорът не е знаел, че с действията си записите ще бъдат изстрити. Освен това не е било доказано, че гасенето на колата и след това последващото й запалване, е довело до конпроментирането на техниката.