Кметът на Пловдив Здравко Димитров занесе коледни подаръци за украинците във бежанския център "Втори дом", който се помещава в сградата на бившата Белодробна болница. Пакетите включваха сокове, хранителни провизии и сладки изкушения. 

„Искам да се извиня от името на други, които вкараха излишно напрежение в тази ситуация. Аз съм поел ангажимент към Вас и ще останете тук колкото е нужно. Спомняме си какво беше тук в началото, условията не бяха подходящи за живот, но с общи усилия успяхме да дадем дом на много украинци. Нашите отношения са пример в цяла Европа. Не искам да се притеснявате за нищо. Пожелавам ви и спокойни и весели празници”, каза кметът на Пловдив Здравко Димитров на откриването на събитието.

Наталия Еллис, която е председател на фондация "Юкрейн съпорт енд реновейшън“, благодари на Общината, Общинския съвет, жители на града, и самите украинци, които са помогнали за ремонта на сградата, затова, че заедно са успели да я превърнат в дом за всички тези хора. 

Кметът раздаде пакети с лакомства и хранителни продукти на децата, а тези за техните родители остави в сградата на бежанския център.

Същите подаръци ще бъдат раздадени и в Дома за стари хора в Пловдив.