Уважаеми жители на община „Марица“,

Днес отново заедно отбелязваме празника на родната ни община и Деня на Независимостта на България. От името на общинската администрация и лично от мое име имам честта и удоволствието да Ви поздравя с 34-годишнината от обявяването на „Марица“ за самостоятелна и независима община.

Символично за мен е, че честваме празника през септември – месецът на плодородието, в който стопаните – най-многолюдната част от населението на селищната ни система, прибират плодовете на своя труд. Преди 34 години датата 22 септември променя живота на поколения жители на община „Марица“ и разкрива нови, по-перспективни хоризонти за развитието й.

В този празничен ден си правя равносметка на постигнатото и съзнавам, че по време на последните 10 години, изградихме немалко значими обекти, вдигнахме стандарта на живот и превърнахме „Марица“ в съвременна и модерна община.

Продължаваме да работим по редица проекти, които предстои да бъдат осъществени, за да сбъднем още повече мечти на хората, които са родени или са избрали да създадат свой дом и семейство на територията на селищната ни система.

Благодаря на всички Вас – жителите на община „Марица“, които заедно с администрацията, бизнеса и институциите, полагате труд и усилия за по-доброто ни съвместно бъдеще. Винаги съм казвал, че хората са най-голямото ни богатство, затова целта на всяко наше начинание е да осигури по-добър, комфортен и приятен живот на всички – от най-малките до най-възрастните.

Скъпи жители на община „Марица“,

Бъдете здрави и единни и продължавайте все така с воля, любов, енергия и инициативност да допринасяте за утвърждаването, развитието и просперитета на община „Марица“!

От все сърце Ви пожелавам здраве, щастие, доброта и благоденствие!

Честит празник!

Кмет на община „Марица“

Димитър Иванов