Масови кражби от автомобили се случват на паркинга на Джъмбо, а решение на проблема не се намира вече няколко години. Според органите на реда това се е превърнало в практика и сигналите са ежедневни, но няма какво да се направи. Оказва се че голямата верига няма поставено видеонаблюдение на паркинга и крадците не могат да бъдат спипани.  

Един от пострадалите клиенти сигнализира до TrafficNews, като разказа как е станал поредната жертва на неоткриваемите апаши. Той сподели, че незабавно е подал сигнал в районното управление, но от там помощ не е получил.  

Спрях на паркинга на Джъмбо-Пловдив, за да пазарувам за 15 мин. През това време крадци са отключили колата ми с дистанционно средство, като са задигнали голяма сума пари. Веднага след това подадох жалба в районно, откъдето ми казаха, че съм поредния пострадал именно на това място.  Явно редовно дебнат там крадци и тарашат колите на пазаруващите. Отговорът на полицаите беше, че няма особено какво да се направи по въпроса, тъй като на паркинга няма камери. Недоумявам как е възможно тази ситуация да е нещо, което се случва редовно, и никой никакви по-сериозни мерки да не предприема”, добави пострадалият.

Мъжът споделя още, че ръководството на големия магазин също остават без ответна реакция, при положение че на територията на техния обект е практика подобно нещо. МВР очевидно не взимат мерки по казуса и не пращат цивилни да разследват.

След запитване от медията ни, полицията изпрати становище, в което се твърди, че са адресирани сигнални писма със съответни препоръки към Джъмбо. Една от тях е да бъде изградена видеосистема за наблюдение и контрол на периметъра, но такива все още няма. На паркинга на близкия хипермаркет за храна не е била регистрарана нито една кражба. Очевидно апашите са си набелязали само големия магзин за играчки, заради липсата на камери.

"Проверка в информационната система на МВР по повод  запитване установи, че от началото на тази година са регистрирани 2 заявителски материала за извършени кражби от автомобили на паркинг пред магазин "Джъмбо". Подобни официални сигнали за посегателства в зоната на търговската верига "Метро" няма регистрирани. 

Като част от полицейските мерки за предотвратяване на кражби на паркингите на големите търговски обекти до управителите им са адресирани сигнални писма със съответни препоръки. Една от тях е да бъде изградена видеосистема за наблюдение и контрол на периметъра за паркиране на МПС около хипермаркета, каквато в случая с  "Джъмбо" все още няма."

От Джъмбо казаха, че не отговарят за вещите от колите на хората и скоро не е била сигнализирана кражба . Всъщност доста от клиентите, които са станали жертва може да не са регистрирали жалбите си в МВР и затова числото на грабежи от началото на годината да е ниско.

Потърпевшият се надява някой да се самосезира, за да може случаите да спрат. Той съветва хората да пазят имуществото в автомобилите си, защото апашите дебне отвсякъде.