12 ноември започна с веста за смъртта на още един от пътниците в БМВ -то, кататрофирало вчера край село Кадиево. Жертвите на жестоката катастрофа станаха са две. 17-годишният Виктор еиздъхнал в болницата без да дойде в съзнание. Още по темата четете ТУК.

Националният оперативен щаб отчете 3945 са положителните проби за COVID-19 за последните 24 часа. Направени са 10 830 PCR теста. Процентът на положителни проби за денонощието е 36.4%. Хоспитализирани са 4 478 души. Броят на хора, настанени в интензивни отделения, е 276. 378 са новите случаи на коронавирус в Пловдив и областта за последното денонощие.  Общо случаите вече са 7743.  Още данни за Пловдив и страната вижте в текста. 

Заради високият брой заболели от днес влязоха в сила нови мерки Спред заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов те ще бъдат в сила до 30 ноември. Вижте и какви са заповедите:

В седмичния брифинг министърът на здравеопазването коментира самолечението и какви лекарства трябва да се ползват за лечение с коронавирус в традиционния брифинг свързан с COVID-19. До какви последици може да доведе безконтролната употреба на антибиотици и кортикостероиди четете ТУК!

Пловдивчанин днес се прости с книжката си и получи  8 месеца условно след изцепка на пътя. Мъжът бе осъден по бързата процедура преди ден, само 10 дни след като го спипали друсан зад волана на ягуара си. За престъплението и наказанието четете ТУК!

Управата на кафене в Смирненски осъди НАП заради нескопосан акт. Макар и в грешка, заведението успя да се отърве от 500 лева глоба. Причината за санкцията – минерална вода за левче, но без касов бон. Как се измъкна собственикът - четете ТУК

2 години условно с 4 години изпитателен срок получи болногледачка, която източи дебитната корта на възрастна жена в Пловдив. Елка Александрова системно е теглила пари от сметката на дамата, а причината била лошото й финансово състояние и грижата за баща й. Цялата история можете да прочетете в съдебния репортаж.

Кметът на община Калояново Георги Георгиев , който само за ден бе прекръстенна Тони Монтана, заради любовта си към белия прашец,  получи присъда, след като бе хванат да шофира под въздействието на наркотици. Какво е наказанието му - четете в текста. 

Децата ще могат да останат вкъщи и да отсъстват от задължителната забавачка. Това касае всички родители на деца в Пловдив и областта. Подробностите - ТУК!

Как един човек, един баща, приятел и сродник си отиде в Пловдив. За това разказва мениджърът в телеком Илияна Захариева.

Фирма за бързи кредити ще трябва да плати 5000 лева глоба, защото дала кредит без да идентифицира клиента си. След няколко обжалвания на наказателното постановление от ДАНС, втори съд потвърди нарушението. Какво е престъплението - четете ТУК!

Актьорът Явор Бахаров, който наскоро бе осъден на една година затвор заради шофиране под влияние на алкохоли наркотици, влиза в най-новия премиерен спектакъл на Драматичния театър – „Майстори” от Рачо Стоянов. Той ще играе на мястото на Александър Евгениев, който напусна пловдивската трупа.  Ако , разбира се, не се наложи давлезе взатвора, зада изтърпи наказанието си. 

Международният фестивал „Софийски музикални седмици” отличи пловдивския виолинист Марио Хосен с „почетен плакет” за заслуги към организацията. Още за наградата четете ТУК!

Макар, че на мнозина вероятно им се струва, че цялата 2020 е съставена от Петък 13-ти , на практика утре е едва вторият за тази година. На първия петък 13 тази година бяха наложени първите мерки срещу коронакризата. Какво ни очаква сега, според езотеричния анализатор Красимир Куртев? 

И тъй като е важно да запазим спокойствие във всяка ситуация , прочетете посланието на д-р Неделя Щонова и нейните съвети как да се справим физически и психически във времето на масова психоза.