Явор Бахаров, който наскоро бе осъден на една година затвор заради шофиране под влияние на алкохоли наркотици, влиза в най-новия премиерен спектакъл на Драматичния театър – „Майстори” от Рачо Стоянов. Той ще играе на мястото на Александър Евгениев, който напусна пловдивската трупа, пише PlovdivTime.bg. 

Решението скритата бомба Бахаров да се присъедини към състава е на режисьора Асен Шопов. Двамата имат един успешен спектакъл, в който работиха заедно – „Железният светилник” в театър „Българска армия”.  В него Явор изпълняваше ролята на Рафе Клинче и грабна сърцата на публиката. 

Сега на актьора с реноме на луда глава му предстои да влезе в кожата на друг класически образ – този на майстор Живко. За да се включи активно в репетициите, Бахаров е репетирал индивидуално с Асен Шопов в София. На носителя на „Икар” за поддържаща мъжка роля му предстои и да обжалва присъдата си, защото в случай, че тя влезе в сила, това ще е поредният препъни камък за „Майстори”. 

Първите планове бяха премиерата да се състои през септември, но Асен Шопов не успя да работи с актьорите, защото имаше здравословен проблем. Следващата дата обявена дата бе 20 и 21 ноември, но и Драматичният театър не бе подминат от епидемичния взрив на Ковид-19, завладял България. Наложи се както отлагането на представления, така и отмяната на репетиции. Ако всичко е наред, екипът на „Майстори” се събира идната седмица, за да продължи репетициите си. 

Кога ще е премиерата, все още не е обявено официално, защото ситуацията с пандемията от Ковид-19 е непредсказуема. 

В спектакъла влизат актьорите  Мария Сотирова - Милкана, Константин Еленов - Найден, Явор Бахаров – Живко, Симеон Алексиев - Тихо, Русалина Чапликова - Гена,  Мария Генчева – майката на Живко, майсторите от еснафа – Добрин Досев, Валери Кьорленски, Николай Станчев, Стефан Попов, Петър Тосков, Марин Младенов. Цвета Маринова – костюми и сценография.