Изпълнител за строителството на още една детска градина в Пловдив бе избран от комисия в Общината. Строителната фирма „Парсек груп” ЕООД е била класирана на първа място за направата на новия корпус за 5 групи на ДГ „Зорница”.

Фирмата е получила максималния брой от 100 точки, като е дала цена за изпълнение на целия проект от 3 418 800 лева с ДДС. Поръчката е на инженеринг, като включва проектиране, авторски надзор и строителни дейности за новата забавачка.  До финала на процедурата са били допуснати още пет фирми, но те са получили по-слаби оценки. Ако няма обжалване на избора на изпълнител скоро ще започне до края на годината.

С тази поръчка приключват и четирите процедури за нови забавачки, а ако няма форсмаржорни обстоятелства, те ще бъдат завършени догодина. Три от тях са с европейско финансиране по „Региони в растеж” – както новото крило на „Зорница”, така и новата детска градина на „Богомил” и новата сграда на ЦДГ „Каменица”.

Другата градина, за която има изпълнител е в район „Южен” – на кръстовището на „Ал. Стамболийски с „Пере Тошев”, като тя ще бъде за 8 групи и ще се прави с общински средства.

Общият брой на групите в новите градини ще 23, които ще приемат над 400 деца. В предизборната програма на кмета Здравко Димитров са 12 детски градини до края на мандата – във всеки район по две.

Собственикът на екохотел „Здравец” взе поръчка за 4 млн. лева в Пловдив, макар и с най-висока ценаФирмата на Тодор Бурджиев ще строи новата детска градина „Каменица”

Строителите на зоопарка в Пловдив изграждат най-чаканата детска градина в Кючука„Запрянови-03” са дали срок за изпълнение от 240 дни, другите фирми са отстранени

 

Започна строителството на нова детска градина в Пловдив, Зико обеща още 11 до края на мандатаПроектът трябва да завърши до 290 дни