Преди няколко месеца трогателната история на една възрастна жена и един незнаен художник залива Фейсбук и Инстаграм. След като баба Ганка стана известна в социалните мрежи като представител на художникa без име No name, ние от Traffic News я потърсихме, за да научим повече за нея.  Така попълнихме парченцата от историята на жената. 

Тя започва през април, когато No name среща случайно връзрастната баба, която продава дреболии до подлеза на Централна гара. Той се спраял и заговорил жената, а този кратък разговор се оказва съдбоносен. 

Баба Ганка разказа, че е от Първомай, но пътува почти всеки ден, за да припечелва по нещо. Просто защото е свикнала да работи, а и животът станал много скъп. Наскоро починал съпруга й и тя останала сама. Има деца, които й помагат, но като всички хора и те си имат своите задължения. За това каквото произведе, тя носи в подлеза на Централна гара, за да го продава. 

Разказът й трогва худажника и той решава да й помогне, като й остави свои картини, за да ги продава. Безпокойството на жената около този жест не са малко. Първоначално си мисли, че картини са откраднати и рискува да арестуват. Цената на произведенията също си е за тревога. Бабата е сигурна, че тези картини не могат да се продадат при нея, защото са твърде скъпи. Творецът й обещава, че ако не се купят до няколко часа, той сам ще откупи собстената си работа. 

Но, ето че хората започват да ги търсят. Картините са купени, а заради видеото, което No Name заснема, баба Ганка става звезда в социалните мрежи. Всеки търси възрастната жена, за да си купи нещо - подправки, мед или каквото има. 

На въпроса дали изкарва добри пари, след като стана известна в социалните мрежи, баба Ганка скромно отговори: „Знаят за мене хората, идват, пазарят си, това ми стига. Аз все на малко съм радвала. Не ламтя за много.”

Минувачите й се усмихват, купуват си по нещо и разговарят с нея. Спират се хора, от работещите наоколо, да я попитат как е, добре ли се чувства след падането и дали я боли. Останахме с впечатлението, че там долу в подлеза, баба Ганка си има един малък свят.

Във страницата си артистът обявява милата жена за свой представител и обещава отново да и остави картини, които тя да подава. Обещанието е спазено и няколко месеца по-късно, творбите му отново се появяват на малката сергийка. 

 При новата им среща обаче се оказва, че възрастната жена е претърпяла злополука. А на лицето й има голяма рана. Загрижен, художникът и предлага да я закара на лекар, но тя отказва с обяснението, че е добре. 

"То се притесни за мене. Много добро момче е."

Когато ние се свързахме с нея, тя ни разказа, че е паднала преди около седмица, като идвала към подлеза.  Наистина раната й е доста голяма. Попитахме не я ли боли, а равнодушно отговори, че боли, но трябва да се работи. 

Обясни, че идва зима и когато стане много студено и падне сняг, ще спре да идва в подлеза, но дотогава ще работи колкото може. 

Баба Ганка, посланикът на доброто и човешкото, се готви за тежка зимаВ търсене на ново място, с надеждата да минават повече хора със сърца