Станалата известна в социалните мрежи, баба Ганка се мести в подлеза на Централна гара в Пловдив, за да се справи с тежката зима, която я очаква. Това става ясно от пост във фейсбук страницата на No Name Art (както е известен художникът във социалните мрежи).

„Вече познавате баба Ганка. Принудена от обстоятелствата, от живота, от държавата, на баба Ганка и се налага да продължи да продава дребни неща, за да оцелее и да подарява широки усмивки, за да оцелее нашата човещина.

В търсене на подходящо място, с надеждата да минават повече хора със сърца, баба Ганка е сменила мястото на сергията си и вече е в подлеза на централна гара Пловдив. Още от сега до там не достигат слънчеви лъчи и топлина, а всички предвещават студена и тежка зима.”

Но всичко по реда си. Първо да припомним историята на възрастната жена.

Преди няколко месеца историята на една мила, изстрадала жена и един безименен художник заля социалните мрежи. Артистът без лице и име, който рисува портрети на български герои потърсил баба Ганка, за да и помогне като и остави свои картини, които тя да продаде.

Той заснема видео посветено на нея.  

Въпреки първоначалното  недоверие на старата жена, след куп съмнения и страхове, картините се продали, а хората започнали да ходят по-често при нея, за да си купуват неща които тя е отгледала или направила сама. Тя самата признава, че се страхувала да не би да са откраднати. Споделя, че никога не причинявала някому зло и затова притеснявала да ги вземе. Най-големият й стремеж е всеки ден да извърша по едно добро дело, защото това дава смисъл на деня й и апелира хората да правят същото.

 No name я обявява за свой представител и обещава периодично да й оставя картини, които тя да продава.

Преди ден той призова своите последователи във фейсбук и Инстаграм с думите:

„Тя е олицетворение на достойно минало, което няма достойно настояще и на което ние трябва да подадем ръка за едно достойно и спокойно бъдеще.”