Проектът за промяната на ПУП-а  в района на Централна гара, нужен за пробива под жп линиите, също влезе в съда. Етажната собственост на сградата на бул. „Васил Априлов” 1а  са подали възражение срещу Подробния устройствен план на “Комуникационно-транспортен пробив под жп ареал на Централна гара-Пловдив,свързващ бул.“Васил Априлов“ и бул.“Македония“.  Той бе изменен  на 20 ноември, а жалбата е била депозирана месец по-късно.

Въпреки претенциите на собствениците, те не са заплатили една от таксите, която е в размер на 10 лева. Поради това съдът е прекратил преписката по жалбата и е прекратил делото.

Сградата се намира от западната страна на бул. „Васил Априлов”. В момента в едната част от зданието се прави хотелска част, а в другата са жилища.  Не е ясно дали в проекта, който се изготвя от НКЖИ се засяга въпросната сграда. По време на представянето на черновата на проекта  стана ясно, че част от двора на СУ „Св. Климент Охридски” ще бъде взет, за да се направят локалите към колелото на гарата. 

Припомняме, че дейностите по проекта трябва да стартират още тази година, а целият проект е на стойност над 45 млн. лева. 

Как ще изглежда пробивът под гарата и съдбата на Бетонния мост, вижте в линка:

Как ще изглежда пробивът под гарата и съдбата на Бетонния мост – митове и истини ВИДЕОПодземното съоръжение ще струва 45 млн. лева, стартът на дейностите през 2019-а