Главните прокурори на България и Турция – Борислав Сарафов и Бекир Шахин, посетиха Пловдив  днес и се срещнаха с ръководството на Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура-Пловдив. Визитата е част от работно посещение на делегация от  прокурори от Върховния апелативен съд на Република Турция в рамките на международен семинар за противодействие и неутрализиране на терористични престъпления, който се провежда у нас.

В срещата с представители на турската делегация участваха Мария Павлова, заместник-главен прокурор на Република България, апелативният прокурор на Пловдив Тодор Деянов, окръжният прокурор Ваня Христева, заместниците й Галин Гавраилов, Галина Андреева – Минчева и Анна Викова, районният прокурор Петър Петров, ст. комисар Георги Чергов, директор на ОД на МВР-Пловдив, Гергана Мутафова, член на Висшия прокурорски съвет. 

Пловдивските магистрати представиха структурата и работата на трите прокуратури, а Гергана Мутафова разказа за функционирането на Висшия прокурорски съвет и последните промени в Конституцията на Република България.

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов изтъкна пред прокурорите от Турция добрата работа и организация на пловдивската прокуратура по всички видове дела.