Общинският съвет в Пловдив ще гласува промяната на редица  такси и налози под тепетата. Почти всички са със знак плюс, а някои увеличения са драстични.

Така например се увеличава таксата за домуване на МПС  в обсега на платена зона Синя зона. Досега за един брой автомобил в Синя зона се плащаше такса от 10 лева на месец и 60 лева на година, за живеещи на съответната улица. Новото предложение е за 15 лева на месец и 150 лева за годишен талон, или увеличението е  с 50% на месец и 150% на годишна база.

Община Пловдив вдига шоково цени за домуване на коли в Синя зона, хвали се с намаление на сватби за лежащо болниЗам.-кметът Величко Родопски иска актуализация на цените, били по-ниски от тези на „свободния пазар”

По-високи цени ще има за услугите на  ОП „Дезинфекционна станция“, ОП „Чистота”, ОП „Траурна дейност“, ОП „Многофункционална зала“ и ОП „Младежки център Пловдив“.

ОП „Радостни обреди“ предлага нови цени за организиране на сватбения ритуал, завишени средно с 15%, както и намаление с 50% на цената за организиране на сватбен ритуал по местоживеене на хора с увреждания и лежащо болни.

По-високи ще бъдат и таксите в обектите от Общински институт „Старинен Пловдив“ и Регионален природонаучен музей – Пловдив

ОП „Организация и контрол на транспорта“ ще предлага извършване на бърза услуга (за срок 24 часа) за издаване на удостоверение за регистрация за извършване на таксиметров превоз на пътници и съпътстващите удостоверението услуги като цената е 80 лв., а за срок от 14 дни се намалява на 60 лв. като преди това тя е била 80 лв.

Самият данък за таксиметров превоз на пътници за 2022 г. да бъде намален и от 750 лева ще  стане 300 лева. Причината за това е, че броят на таксиметровите коли е около 1400 при квота от 2000 коли. Според тях с това увеличение ще се запълни квотата.

Намаляват наполовина данъка за таксиметров превоз в ПловдивОт 750 лв. налозите падат на 300 лв.