Обвиняемият Божидар Крумов от Стара Загора, който е уби,  разчленил тялото и  изхвърлял в контейнери за смет край блок, не се яви днес в съда. Причина за това стана диагнозата "Емболия", от която обвиняемият се е разболял и лекува е болница.

Делото, което днес трябваше да се проведе в Апелативен съд  Пловдив  е образувано по жалба на майката на пострадалия срещу присъда на Окръжен съд – Стара Загора, с която подсъдимият Крумов е осъден на 17 години лишаване от свобода за убийство.

Той е признат за виновен в това, че в периода 02 декември  - 03 декември 2020г. в Стара Загора, умишлено е умъртвил Атанас Христев, а след това е разчленил тялото и  изхвърлял отделни части в контейнерите за смет край блока, в  който живеел. При задържането му на, което е било 10 дни по-късно,  в апартамента са намерени още останки от трупа, от които не успял да се освободи.

Подсъдимият и пострадалият били приятели, заедно работили в Германия. На 2 декември 2020 г. седнали в апартамента на подсъдимия да се почерпят. Подсъдимият обидил приятеля си във връзка с бившата му жена.  Христев ударил шамар на домакина, който му отвърнал с удар по главата с бутилка  пълна с  алкохол. В резултат на удара пострадалият  паднал назад на леглото, където останал да лежи, без да дава признаци на живот, а подсъдимият продължил да пие ракия. Бутилката останала цяла и не се счупила. След като свършила ракията в това шише, подсъдимият си купил нова бутилка. По-късно изпил и нея. Излязъл навън. След като се прибрал решил да се отърве от трупа. Разчленил го с нож и лист от ножовка.

На 13 декември 2020г. трима клошари,  докато ровели в кофите за смет, попаднали на чувал с човешки ръце. Изплашени се обадили на тел. 112 и сигнализирали на полицията.