Жителите на кооперацията в Пловдив, под която избухна взривът, се възстановяват от шока след инцидента.

„Паркираната в него кола е напълно унищожена, а от ударната вълна вратите на помещението са избити към отсрещна къща и друг автомобил. Сградата е конструктивно цяла, годна е за живеене. Има деформация на плочата между гаража, където е избухнал взрива и първия етаж. Но няма нещо, което да е фатално". Това заяви инженер Светла Нешкова, експерт от район "Централен".

Както съобщихме, взривът избухва в гараж на две нива, като пострада 64-годишен мъж. Той е работил с режеща машина, като малко преди това източил битова газова бутилка в подземното ниво. В резултат е възникнал взривът, при който мъжът е получил изгаряния и наранявания.

Изгарянията му са 24%, като  настанен в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД - Пловдив.

Взривът на газова бутилка в Пловдив е причинил сериозни щети на сградата и друг автомобилПострадал е мъж, който е транспортиран в болница с 24% изгаряния

Газова бутилка се взриви в Пловдив: Изпепели автомобил и рани мъжНа място са екипи на полицията, създадена е организация за обезопасяване на периметъра около адреса