Част от Кършияка е превърната в гето, сигнализира читател на TrafficNews. Става въпрос за улиците „Мизия” и „Свети Иван Рилски”, както и бул. „България”. Боклуците на въпросните локации се струпват с дни и превръщат местата в мини бунище.

„Толкова е мръсно и непочистено, че направо мизерно да се върви по улиците на квартала. Не се почиства изобщо.”, коментира читателят.

Тя допълни, че на всеки сантиметър по земята има боклуци, които дори стоят с години там. Контейнерите за смет също липсват от известно време.

От снимките се виждат насъбралите се боклуци около вероятно изоставена къща. Има пълни с отпадък чували, кутии, пластмасови бутилки, чаши и дори дрехи.  На другата улица има изхвърлени мебели, дървени дъски, а контейнерите преливат.

Припомняме, че TrafficNews писа  за ул. „Иван Рилски”, където липсваха контейнери, а боклуците от домакинствата се изхвърлят на улицата. На същата локация кофите за смет продължават да липсват и хората натрупат отпадъците на улицата, включително и едрогабаритни.

Свързахме се с Общинско предприятие „Чистота” и оттам заявиха, че Вчера по график са събрани едрогабаритните отпадъци и на двете посочени места. Другите две локации са частни имоти. Единият от тях е ограден, но малка част от телената мрежа е скъсана. Отпред има отпадъци, които ще бъдат почистени от "Градини и паркове", тъй като са в зелена площ.

От предприятието допълниха, че е крайно време жителите на града да се съобразяват с графика за събиране на едрогабаритния отпадък, за да не се случват струпвания на боклуци.Специално сивият диван е вече събран.

Контейнерите на  ул. „Иван Рилски” от много време са преместени на 10 метра от въпросното място. Там все още продължават строително-ремонтни дейности от страна на ЕВН.

Общинското предприятие призовава гражданите да се съобразяват с актуалната ситуация и да изхвърлят боклуците си само и единствено в контейнерите.