Двама души са починали, а други двама са открани в болница след тежката катастрофа, която стана днес следобед на пътя Пловдив - Карлово, на входа на село Черноземен, предаде репортер на TrafficNews от мястото на произшествието. То стана около 15.20 , след като лек автомобил се заби в микробус. Двама пътници са откарани с линейки в болница, но са в изключително тежко състояние. Те са били затиснати от ламарини в един от автомобилите. 

Тежка катастрофа на пътя за Карлово, летят пожарни и линейкиИма тежко пострадали

Загинали са водачът на буса и пасажер от мерцедеса. Колата е с врачанска регистрация, а бусът е пловдивски. 

Според очевидци бусът е правил ляв завой, когато  мерцедесът тръгва да изпреварва, блъска го и го обръща. След удара, мерцедесът, който е предприел рисково изпреварване в населено място, се е забил в къща край пътя. Бусът се завъртял и попаднал в канавка. Пострадала е и трета кола- нисан , паркиран в района на катастрофата. 

От лекарски екип на място е констатирана смъртта на шофьора на микробуса, 41-годишен мъж и на 70-годишен пътник в мерцедеса. 

Продължава огледът на мястото на катастрофата. Движението по пътя Пловдив- Карлово все още не е възстановено. Полиция отбива потока през Ръжево Конаре - Конаре и Черноземен. 

Движението между Пловдив и Карлово вече е възстановено*
 

 

Тежка катастрофа на пътя за Карлово, летят пожарни и линейкиИма тежко пострадали