Двама пловдивчани са пострадали сериозно, след като са паднали по разкопана улица в центъра на града, сигнализираха читатели на TrafficNews. Преди повече от две седмици строители разкопаха ул. „Рилски метох”, като преминаването на пешеходци по нея е изключително трудно.

Преди дни възрастна жена е паднала зловещо на улицата, като е счупила раменната си става. Тя възнамерява да съди Община Пловдив заради инцидента. Мъж пък е завършил в спешното отделение с няколко шева на главата.

„Разбираме, че този ремонт се прави за нещо добро. От фирмата и общината обаче по никакъв начин не са обезопасили района. Отделно вече втора седмица нищо не се прави по планираните дейности. Улицата е малка, колко време трябва на фирмите, за да я завършат?”, питат нашите читатели.

Ремонтът на ул. „Рилски метох” върви с този на улиците „ Доктор Георги Вълкович “ и „ Станислав Доспевски “ покрай ул. „Отец Паисий”. Възложител е район „Централен”. Дейностите включват нова ВиК мрежа и ново осветление.  Рехабилитацията по трите улици включва още реорганизация на бордюрите, нови тротоарни настилки, както и пренареждане на паветата.

Улицата на 12 декември: 

 Улицата на 26 декември: