Два питбула нахапаха смъртоносно домашно куче в Пловдив. За инцидента сигнализираха собствениците на домашния любимец пред GlasNews.bg.

Инцидентът е станал около 22:30 часа в петък вечер в на бул. „Македония“ в пловдивския район „Южен“.
 
„Изведох малкото си куче Макси порода "мини немски шпиц" - с тегло около 5 кг на вечерна разходка. В тъмното до кофите за смет бяхме нападнати от две големи черни кучета порода питбул, които според мен бяха с тегло около 60 кг всяко едно от тях. Кучетата се водеха от жена, която не можеше, а и не се опитваше да ги контролира. Тъй като бяха без намордници, захапаха малкото ми куче и започнаха да го разкъсват. Веднага се опитах да издърпам кучето ми чрез повода, с който беше вързано и с който винаги го разхождам.

Понеже беше захапан и притиснат от огромните кучета поводът се откачи и измъкна от него. Тогава отидох и започнах да удрям с него по единия питбул, който беше от моята страна. В следствие на ударите по него той отстъпи назад и двете освободиха малкото куче. Моето куче остана да лежи цялото в кръв на тревата.“, разказва собственикът на кучето Минко Минков.
 
През това време съседка се обажда на съпругата му, за да съобщи за инцидента с домашния им любимец.
 
„Убиха ми едното от двете деца. Изключително жестоко нападение. Казах на собственичката на питбулите, че разхожда кучета убийци без намордник, че не може да управлява поведението им. Казах и, че те могат да разкъсат както малки кучета, така и деца, както и възрастни хора. Тя спокойно отговори: "Зная, затова ги разхождам на алеята след осем часа" и си тръгна.“, разказа през сълзи собственичката на убитото куче Марияна Минкова.

Тя каза още, че са направили опит да спасят кучето, като са го завели в клиника. Заради раните няколко часа по-късно то издъхнало.
 
„Шокът и мъката за цялото ни семейство е без аналог. Ние загубихме не куче, а член на семейството ни от 13 години. Дъщеря ни е в агония, след като беше жертва в катастрофа преди месец и вече излизаше от това състояние, сега по нейни думи убиха и братчето й. Тя е студентка Дентална Медицина първа година, само си представете как й се отразява това и как ще продължи напред.

Защо трябва да сме потърпевши от изборът на този индивид да отглежда убийци и да съсипва нашия живот. Трябва ли да убият човек, за да се ограничи този произвол.“, питат стопаните на убитото куче.
 
Те са подали жалба днес в Първо районно управление в Пловдив и в Районна прокуратура.