Повече от половината сума за лечението на Светлозар Дончев е вече събрана. След като медията ни писа за кампанията, която приятелите на семейството организират,дъщерята на болния мъж се свърза с нас, за да изкаже благодарност на хората, които са се отзовали и са помогнали.Тя пожелава на всички тях здраве и късмет и изказва своята признателност.

Състоянието на мъжа в момента е стабилно, но възстановителния процес на ампутацията на двата пръста от лявата му ръка продължава все още.

Припомняме ви, че той е сред малкото хора в България с болестта на Бюргер (Buerger's Disease). В края на миналата година след рязко влошаване на състоянието на Светлозар и най-вече за да спасят двата му краката лекарите правят ампутация на няколко от пръстите на краката му. Само преди две седмици състоянието на самотния баща отново рязко се бе влошило и се е наложило лекарите да ампутират два от пръстите на лявата му ръка, за да спасят от ампутация цялата му ръка.

Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и постоянна работа, но болестта го прави нетрудоспособен и той изпада в невъзможност да закупува скъпоструващите медикаменти за своето лечение, както и да покрива всички свои ежедневни разходи - наем на жилището, храна и дрехи на децата си. Единствените му доходи през последната една година са инвалидната му пенсия в размер на 396 лв. За да помогнат на Светльо да оздравее и оцелее неговите приятелите направиха няколко дарителски кампании, чрез които да успяват да съберат средства за лечението му и за храна и дрехи за децата му.

За необходимата сума от 30 000 лева не стигат още малко. Затова призоваваме всеки желаещ да помогне в борбата на семейството.

Сметката, по която може да дарите средства на Светлозар е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

Revolut: @svetloehzp

Сметка в EasyPay: BG02ESPY40040022598974

Телефон за връзка за дарения за дрехи и храна е: 0877717471, 0877717406