Въпреки лошото време Дядо Коледа пристигна на пловдивското летище. Добрият старец дойде не както обикновено с шейна, а с военен самолет, който беше пилотиран от капитан Владимир Петров от авиобаза Граф Игнатиево. Той бе посрещнат от десетки малчугани, които получиха много подаръци, всяко от тях вече беше изпратило писмо с желанията си. Дядо Коледа обърна специално внимание на всяко от децата, а те се снимаха с белобрадия старец.

На кацане, Дядо Коледа сподели пред медията ни, че пожелава на децата да са много здрави и много ученолюбиви. Той беше придружен от Снежанка, която му помагаше в раздаването на подаръците.

 Малкият Любомир Шулков, сподели,че иска Дядо Коледа да му донесе много подаръци.

“Искам нов телефон на Уенсдей,” коментира друго дете. Традицията с посрещането на Дядо Коледа беше прекъсната през 2013 година и тази година се провежда за втори път.

«Дядо Коледа дойде от Лапландия, ще преспи в Пловдив и утре с първия полет по новата линия Манчестър-Пловдив ще отлети за Англия. От там не ни е ясен по какъв маршрут ще се придвижва по целия свят», каза председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов.
Изпълнителният директор на аеропорта Красимир Пешев също поздрави госта, който раздаде подаръци.