С празничен концерт под надслов: „Как бързо времето лети“ завършиха тържествата по случай 50-годишния юбилей на ДГ „Космонавт“.

В цветния празник се включиха малчуганите от всички групи, както и вокалната група.Възпитаниците на детското заведение с много усмивки и весело настроение изпълниха песните „Рожден ден“, „Оранжево небето“, „Междучасие“, „Дъга“, „Обичам те, България“ и Китка от народни песни.Малките артисти показаха и няколко танца: Патешки танц, Танц на пеперудите, „Облади-Облада“ и други.

„Поздравявам всички педагози и целия персонал на ДГ „Космонавт“, че с много любов, търпение и професионализъм полагате грижи за възпитанието и обучението на малчуганите.Пожелавам Ви успешна реализация на нови проекти и идеи, творческо вдъхновение и креативност. На децата желая да бъдат здрави, жизнерадостни и да трупат много полезни знания и умения за живота! Честит 50-годишен юбилей!“, приветства присъстващите кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който бе специален гост на тържеството.

„През всички тези години тук са работили и са оставили част от сърцата си много учители и служители.Всеки от тях е допринесъл за благото на детската градина.Всеки от тях е останал в сърцата на възпитаниците си, като е посял семето на добротата и стремежа за успех.Някои от тях са учители тук при нас, а други водят внуците си.Как бързо времето лети!“, каза директорът на ДГ „Космонавт“ Десислава Стоянова-Тотева.

ДГ „Космонавт“ е създадена през 1972 г. В момента в нея се обучават 318 деца в 11 групи, от които 2 яслени.

Други гости от кметството на „Северен“ бяха секретарят на района Стайко Танев, главният експерт „Образование и култура“ Магдалена Георгиева и главният експерт „Здравеопазване“ Петя Кирова.