Ръчно изработени коледни играчки, сувенири, картички и свещи са подредени на няколко щанда пред търговски център „Гранд” в Пловдив. Повечето от тях нямат цена, а желаещите да се сдобият с някоя от красотите могат сами да определят сумата и да я пуснат в кутия с кауза.

Благотворителният базар е организират от Младежки център Пловдив под надслов „От деца за деца“ и ще остане пред търговския център до 17 ч днес. Деца от няколко пловдивски училища продават своите изделия, за да помогнат на 9-годишните Никол Томова, която страда от злокачествен тумор на малкия мозък, и Живко Георгиев, роден е преждевременно в шести месец с екстремно ниското тегло от 900 гр. И диагноза Детска Церебрална Парализа квадрипареза и Корпус калозум. Набират се средства също за Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги”, Сдружение „Паралелен свят”, деца и младежи с увреждания, Общинския приют за кучета.

„Това, което си пожелаваме, е да донесем повече усмивки на лицата на хората и да спомогнем да се сбъднат техните мечти. Добре дошъл е и всеки, който иска да закупи ръчно направени картички, играчки и други коледни подаръци за своите близки и познати. По този начин може да се включите в някоя от избраните каузи”, казват младежите.